Durmitor se u prošlosti često nazivao i drugim Olimpom jer se smatralo da su ga, zbog njegove ljepote i bogate prirode, lično grčki bogovi odabrali za svoje odmaralište i počivalište. Od tada je kroz njegove legende prohujalo mnogo krilatih konja, uskočkih, tepačkih, jezerskih i šaranskih junaka, pjesme vila durmitorskih i dvoraca od kristala u dubinama jezera. I danas je ova planina nama velika misterija ali i izvor uživanja i relaksacije.

Na svega kilometar udaljenosti od centra Žabljaka, upravo u samom srcu Durmitora, možda baš na mjestu gdje je i sam Zevs uživao sa svojom Herom u prelijepom pogledu na durmitorske padine, naša porodica je odlučila da stvori prirodan i komforan kutak za sve ljubitelje kako mirnog, tako i aktivnog odmora. I to vam je cijela legenda o nastanku hotela Enigma.

Čitava naša porodica posvećena je Enigmi i vašem odmoru, a prisnu atmosferu dodatno obogaćuje ekskluzivni ambijent hotela, sav u drvetu i kamenu, uz lagano pucketanje vatre u kaminu zimi, a ljeti u uživanju u tišini, hladovini i sadržajima koje pruža hotelski enterijer.

Sa svojih 18 soba različitih veličina, od kojih svaka ima terasu sa prelijepim pogledom koji odmara oči i dušu, hotel Enigma je idealno mjesto za vaš odmor. Tokom boravka kod nas u gostima, imaćete priliku da uživate u specijalitetima nacionalne kuhinje našeg restorana, spremljenim sa ljubavlju i po drevnoj recepturi starih majstora. Tokom zime, možete se relaksirati uz neki od svježih i toplih napitaka pored kamina. Transport do skijališta Javorovača i Savin kuk je obezbijeđen tokom čitave sezone. U ljetnjim mjesecima, ljubiteljima adrenalinskih sportova preporučujemo splavarenje čarobnom Tarom, obilazak Nacionalnog parka Durmitor, kao i pješačku turu do jednog od 14 jezera u blizini, koje biste krunisali kupanjem u čuvenim bistrim vodama takozvanih gorskih očiju Durmitora.

Pročitajte još

Za sve koji dolaze svojim vozilom u hotelu Enigma obezbijeđen je besplatan parking, a svaka soba ima sopstveno kupatilo i TV prijemnik sa satelitskim kanalima. Bežični pristup internetu omogućen je bez nadoknade, jer je u Enigmi sve podređeno samo vašem uživanju i odlasku sa osmjehom na licu.

U ime čitave porodice i hotela Enigma, želimo vam dobrodošlicu i prijatan boravak.